Bu böreği bir keresinde de günümde yapmıştım. Misafirlerin gelmesine 1 saat kala fırına sürdüm ve daha pişmeden elektrikler gitti. Ne yapacağımı bilemedim. Sonra teflon tavaya az sıvıyağ koydum ve börekleri dizdim. Ocakta pişirdim. Çok kabarık olmadılar ocakta çevire çevire pişirince. Ama lezzeti harikaydı. Ben benim gibi zor durumda kalırsanız diye bu öneriyi yazmak istedim. Gelen misafirlerim çok beğendi.
Rulo Dlimli Patatesli Börek
MALZEMELER
6 yufka
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
100 gram peynir
4 adet haşlanmış patates
biraz tuz, kırmızı biber, karabiber
YAPILIŞI
Haşlanmış patates bir kapta iyice ezilir. içine süt, sıvıyağ, peynir, tuz, kırmızı biber, karabiber eklenip karıştırılır. 1. yufka tezgaha serilir, üzerine bu karışımdan sürülür ve tekrar 2. yufka üzerine serili, yine karışımdan sürülür. Daha sonra rulo yapılır. Bir tepsiye koyulur. Diğer kalan yufkalarda aynı şekilde 2' şerli olacak şekilde hazırlanır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün dilimlenip pişirilir. Ya da dilimlendikten sonra buzluğa koyulur.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment