Thursday, October 24, 2013

Zeytinli Börekçik


zeytinli borekcik 1Bazen aldığımız zeytinler normalinden fazla tuzlu olurya kimse elini sürmez, öyle bir zamanda zeytinleri değerlendirmek için yaptığım börekçikler...

malzemeler:


  • 2,5 su bardağı un

  • 1/2 yaş maya

  • 1 kahve fincanı ılık su

  • 1 adet yumurta

  • 125 gr. margarin

  • 1 çay kaşığı tuz


  • içi için:

  • 1 su bardağı doğranmış zeytin

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 2 çay kaşığı kekik


  • üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • haşhaş tohumu



yapılışı: Elenmiş unu bir kaseye alın ve ortasını havuz gibi açın. Mayayı, yumurta, margarin, tuz ekleyin ve iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Diğer taraftada kekik ile çekirdeği çıkarıdığınız doğranmış zeytini karıştırın. Zeytinli karışımı hamurun üzerine yayın ve bir tur rulo şekli verin. Hamurları bir parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin...Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin..



afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment