Tuesday, October 22, 2013

UNLU BÖREK



unlu borek 1










UNLU PATATESLI BOREK







Nefis bir borek. Denemediyseniz ilk firsatta yapip yemelisiniz. Yufka basina genel tarif verecegim, boylelikle siz istediginiz kadar yufkayla ve sevdiginiz bir borek iç malzemesiyle bu borekleri hazirlayabilirsiniz.

Sen bu boreklerde hangi iç malzeme kullandin derseniz, fotograftakiler patatesli. Sivi yagda kavurdugum kuru sogan+salca+baharat+tuz karisimina en son yufka basina 1 adet haslanmis patates ekleyerek hazirladigim borek harcini kullandim. Çıtır çıtır cok lezzetliydiler...

Bu guzel tarifi 72. hafta porselen demlik çay saati etkinligine ev sahipligi yapan güloanne'ye gonderiyorum.

MALZEMELER:


  • 1 adet gunluk yufka

  • 2 tepeleme yemek kasigi un

  • 3 yemek kasigi sivi yag












unlu borek 2










YAPILISI:


  1. Yufkayi tezgaha serip 3 yemek kasigi sivi yagi firca yardimiyla yufkanin her yerine suruyoruz.

  2. Yagladigimiz yufkanin her yerine (Ince telli suzgec yardimiyla) 2 yemek kasigi unu serpiyoruz.

  3. Yufkanin yarisini diger yarisinin uzerine kapatiyoruz ve 4'e boluyoruz.

  4.  Hazirladigimiz ic harcimizdan her bir parcaya doluca koyarak kalin sigara boregi seklinde sariyoruz.

  5. Sardigimiz borekleri yagli kagit serdigimiz firin teline ya da tepsisine diziyoruz.

  6. Boreklerin uzerine biraz sivi yag ile su karistirip firca yardimiyla suruyoruz.

  7. On isitma yapmadan firina veriyoruz ve 200 derecede borekler kizarana kadar pisiriyoruz.



No comments:

Post a Comment