Güzin Teyze bu börekleri bayram ziyaretimizde ikram etmişti, puf puf kabarmış, çıtır çıtır ve çok lezzetliydiler, oğlum çok beğenince biraz da eve paket vermişti:) Akşam çekimi olduğu için fotolar çok iyi değil maalesef ama, lezzeti harikaydı.
Güzin Teyzeye püf noktasını sorduğumda sosunu çok iyi çırptığını ve börekleri dondurucuda beklettiğini söyledi. Daha önce Sevgili Pelin'in sayfasında da rastlamıştım bu şekilde dondurucuda bekletilerek hazırlanan böreklere...
Önceden hazırlanıp dondurucuda bekletildiği için acil durumlarda da kolaylık sağlayacak bir börek.
Malzemeler:
6 yufka icin sos: 1 bardak sut, 1 bardak siviyag, 3 yumurta
Sos malzemeleri cok iyi bir şekilde cırpılır(blendırla da olur).Yufkanın bir kısmı ile tepsi böreği yapmış, kalanı küçük üçgen börek şeklinde sarmış, kalan sostan üstlerine de sürmüs dondurmus, daha sonra cıkarıp buzlu halde soğuk fırına vermiş, puf puf kabaran cok guzel borekler olmus. Böreklerin üzerine evde yumurta kalmadığı için sürmemiş.
İçi icin: Göz kararı hazırlamış;(3 kaşık dondurulmus soğanı yağda kavurup, 5-6 tane haslanmıs patatesi ezip, eklemiş, tuz ve biberle tatlandırmış)
Ayrıca iç harca ayçekirdeği içi eklemişti ve çok yakışmıştı.
Ayrıca ikram tabağında cezerye, minik elmalı kurabiye, minik peynirli poğaça, patatesli üçgen ve kıymalı muska börekler...
Özellikle kurabiye ve poğaçaların minik minik olması hazırlık aşamasında zor olsa da ikramlarda çok büyük kolaylık sağlıyor...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Son zamanlarda annemin aldığı siparişler arasındaki zeytinyağlı lahana dolması ilgimi çekmeye başladı. Yaprak sarmasının yanında pek itibar edilmediğinden annem evde pişirmezdi, yakın bir zamanda siparişten kalan bu dolmalardan tattığımda çok sevdim. Bayramda annemin klasik ikramları (su böreği, zeytinyağlı yaprak sarma ve baklava) yanında yine bu dolmalardan vardı (ama resim çekme fırsatım olmadı. Daha önce cep tel. ile çektiğim resim var), yaprak sarmaya göre daha hafif ama nefis bir tadı vardı...
~~Ağız tadıyla güzel bir bayram geçirmiş olmanız dileğiyle, Nice bayramlara...~~
No comments:
Post a Comment