Friday, October 25, 2013

Tepside Yapılan Patatesli Börek Tarifi



Tepside Yapılan Patatesli Börek Tarifi, tepsi böreği, patatesli tepsi böreği oktay usta, yemek tarifleri, misyemek, hazır yufkadan patatesli tepsi böreği, patatesli kol böreği, peynirli tepsi böreği, patatesli börek, fırında patatesli tepsi böreği, patatesli tepsi böreği tarif, tepside yapılan börekler, patatesli tepsi böreği yemeği







Patatesli Börek Tarifi



Malzemeleri: 


  • Üç tane yufka

  • İki çorba kaşığı yoğurt

  • Üç haşlanmış patates

  • Bir çay bardağı süt

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kekik

  • Pul biber



Yapılışı


Yoğurt, haşlanmış patates ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin.


Baharatları da üzerine ekleyip karışımı yufkaların üzerine yayın.


Yufkaları ortada birleştirir gibi buzun şerit olacak şeklinde büzün ve tepsiye dizin.


200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.


İsterseniz dondurucuda bekletip daha sonra fırına verebilirsiniz.


No comments:

Post a Comment