Thursday, October 31, 2013

PEYNİRLİ AÇMA BÖREK- 41.P.D.Ç.E


peynirli acma borek 41 p d c e 1


Artık tariflerinden sizin de tanıdığınız arkadaşım Gamze'den el açması,peynirli börek...Birlikte gittiğimiz piknikte ben de tatma şansı buldum,gerçekten nefisti. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim. Gamze'ye bir kez de burdan "ellerine sağlık" diyorum..



.



peynirli acma borek 41 p d c e 21 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket nişasta (buğday ya da mısır)

1 çay kaşığı tuz

alabildiği kadar un

.

İçi :peynir,maydanoz ve tuz



.



Tüm malzemeler karıştırılır,yumuşak hamur elde edilir.18 bezeye ayrılır.Aralarına nişasta serpilerek bir pasta tabağı büyüklüğünde açılır.6'şarlı olarak üst üste konur.Önce merdane sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Aralarına peynirli içten serpilir.açma işlemi bittikten sonra dilimlenip üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirir,pişirilir.Özellike sıcak yenirse tadına doyum olmaz.



.



peynirli acma borek 41 p d c e 3




No comments:

Post a Comment