Öncelikle cumanız Mübarak olsun arkadaşlarım.Bloğumu açalı 2 ay oluyor ,ama ben daha çok zaman geçmiş gibi hissediyorum.sizlerin güzel ve samimi yorumları, beni daha da bağlıyor bu bloğa.amacım sadece tarif vermek değil ,yeni arkadaşlar ,yeni dostlarda ediniyorum bu vesile ile. mutluluk paylaştıkça değeri artar ,anlam kazanır. hepinize çokk teşekkür ederim .ve gelelim böreğimize .Baklava yufkasıyla yaptığım ilk börek ,tarifi kendi göz kararımla ve lezzetli olabilecek şekilde ben doğaçlama çıkardım. ve yaptığım en güzel börek ünvanına layık görüldü kendisi .Jdoğrusu bende bu kadarını beklemiyordum. İç harcını ben patatesli peynirli yaptım öyle sevdiğimiz için,ıspanak lısıda güzel oluyor.siz istediğiniz iç harcı ile yapabilirsiniz.hafif ve mutlaka yapılması gereken bir lezzet bence.ben yapılış tekniğini size anlatacam, miktarı siz kişi sayısına göre ayarlayın.ben yarım paket baklavalık yufka kullandım 1 tepsi çıktı
Malzemeler :
1 paket hazır baklavalık yufka
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı erimiş tereyağ
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
Haş haş tohumu
Susam,çörek otu
İç harcı:
250 gr dil peyniri
5 adet patates
1 çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
1.patatesleri haşlayın.haşlanmış patatesleri rendeleyin,üzerine peynir,toz biberi,karabiber ,1 yemek kaşığı tereyağ,tuz,ilave edin karıştırın.
2.yarım su bardağı sıvıyağ,yarım su bardağı süt,ve 1 yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
3. 1 inci yufkayı tezgahın üzerine açın.2 inci yufkayıda üzerine açın,2inci yufkanın üzerine sıvı karışımdan fırçayla sürün.3 üncü yufkayada aynı işlemi yapın.4 üncü yufkanın üzerine sıvı karışımdan sürün ,iç harcını yufkanın en ucuna, sarma sarar gibi koyun.daha sonra rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın.sardığınız ruloyu resimde gördüğünüz gibi dilimleyin.
4.margarinle yağladığınız fırın tepsisine börekleri dizin,üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağını sürün. daha sonra yumurta sarısı sürün.susam,çörek otu,ve haş haş serpin.170 derecelik fırında pişirin.sıcak servis yapın.
No comments:
Post a Comment