Monday, October 28, 2013

ISPANAKLI BÖREK


ispanakli borek 1

Merhabalar;kısa bir ara dedim ama epey uzun sürdü.İki numaralı torunum Melin hanımla üç hafta geçirdik epey eğlenceliydi ayrılmak zor oldu ama artık elden birşey gelmez.Orası okadar sıcaktı ki Yozgata gelince dondum diyebilirim....

Bu arada yokluğumda bile bana yazan dostlarıma sonsuz teşekkürler.Dün misafirim vardı bu böreği ilk denedim süper oldu tavsiye ederim .Çıtır çıtır ve kolay bayatlamıyor.Gelelim tarife

MALZEMELER


  • 1 su bardağı süt

  • 2 tatlı kaşığı pakmaya(kuru)

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

  • Aldığı kadar un ,tuz

  • 2 yumurta

  • Yufkaların arasını yağlamak için eritilmiş tereyağ veya margarin

  • İçi için ince doğranmış ıspanak,kurusoğan,pulbiber,karabiber,beyaz peynir



YAPILIŞI



  • Ilık süte pakmaya ve toz şeker katılıp kabartılır.

  • 1 yumurtanın sarısı üzerine sürülmek için ayrılıp tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.

  • Hamur sıcak bir ortasmda yarım saat kadar dinlendirilir.

  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp servis tabağından biraz büyükçe açılarak arasına tereyağ sürülüp hepsi üst üste konularak rulo yapılıp buzdolabında2-3 saat bekletilir.

  • Hamur rulosu buzdolabından çıkarılıp 2 parmak genişliğinde kesilip her parça incecik açılır.

  • Açılan yufkaya iç konulup tekrar rulo yapılıp şekil verilir.

  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir .

  • Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment