HAMURU ..
1 Su bardağı ılık süt
.. Yarım su bardağı ılık su
.. Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
.. Yarım paket yaş maya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ..
ÜZERİ
Yumurta sarısı
ARALARINA ..
50 gram margarin ..
1 çay bardağı sıvıyağ
.. zeytin ezmesi
.. kekik
Süt ve şeker bir kaba konulur,üzerine maya ufalanıp eritilir, maya kabarınca diğer malzemelerde katılıp yumuşak bir hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır .Hamur iki katı olunca elimizi yağlayıp hamuru 3 parçaya bölüyoruz yumurta kadar bir parça ayırıp içeisine zeytin ezmesi sürüp kenarda bekletiyoruz ddiğer hamuru biri büyük biri daha küçük olacak şekilde 2 parçaya bölüyoruz büyük parça hamuru 5 eşit bezeye ayırın. Bu 5 bezeyi tepsinizin çapından 1-2cm küçük olacak şekilde açınAralarına eritilmiş margarin,sıvıyağ,zeytin ezmesi kekik harmanlanıp sürülüp üst üste yerleştirilecek (sadece aralara sürülecek)Yağlayıp unladığınız kalıba alın. Üzerini kenarlardan 1cm kalacak şekilde şekildeki gibi 8'e kesin diğer hamuru yaklaşık 5 eşit parçaya bölün Bezeleri ortaya yerleştirilecek genişlikte açıp aralarına eritilmiş margarin,sıvıyağ,zeytin ezmesi kekik harmanlanıp sürülüp üst üste yerleştirilecek Üzerlerini şekildeki gibi 8'e kesin ve dışarı doğru kıvırın
Kestiğiniz parçaları dışa doğru şekildeki gibi kıvırın.
,hamur tekrar mayalandırılır,yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir,fırından çıkınca üzerine bir tepsi kapatılıp bir süre bekler.AFİYET OLSUN
Thursday, October 31, 2013
ÇİÇEK BÖREK
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment