Tuesday, October 29, 2013

Peynirli Patatesli Sodalı Börek



peynirli patatesli sodali borek 1Eski tarif defterimin en çok kulanılan sayfasındaydı. Çünkü acemilikte en kolay yaptığım börekti. Düzgün saramadığım sigara böreklerinin, rulo böreklerinin yerini almıştı...
Zamanla el alışınca unutuldu. Bugünlerde ise acemilikten değil de zamansızlıktan aklıma geldi. Çok kolay ve pratik...



Gereken Malzemeler:



  • 3 adet yufka


  • 3 adet haşlanmış patates


  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir


  • 1 kase dolusu kıyılmış maydanoz, dereotu


  • karabiber, kırmızı biber



Yufkaların arasına:




  • 1 adet yumurta


  • 1 şişe maden suyu


  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt


  • yarım su bardağı sıvı yağ



Yapılışı :




  • İç harcı için patatesleri rendeleyin.


  • Rendelenmiş beyaz peynir, patates, maydanoz , dereotu, karabiber ve kırmızı biberi karıştırarak iç harcını hazırlayın.


  • Diğer tarafta 1 şişe maden suyu, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştırın.


  • Dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayın. Üzerine ilk yufkayı buruşturarak yayın.


  • Sodalı harçtan yufkanın üzerine sürün. Patatesli harcın yarısını üzerine yayın.


  • İkinci yufkayı serin. Yine önce sodalı harcı sonra kalan patatesli harcı yufkanın üzerine sürüp son yufkayı yerleştirin.


  • Kalan sodalı harcı yufkanın üzerine dökün.


  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

peynirli patatesli sodali borek 2




Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment