Bu böreği piknik için yapmış afiyetle yemiştik, böreğim kolay ama lezzetli olur. Tavsiye ederim:)
Malzemeler
5 yufka
250 gr tavuk kıyması
1/2 demet taze soğan
1 orta boy kuru soğan
Tuz, karabiber,pulbiber
3 adet patates
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yapılışı:Kuru ve taze soğanları ince ince kıyın.Soğanları 3 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk kıymasını ekleyin,kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.Küçük küçük doğranmış patatesleride ekleyin biraz daha kavurun.Tuz,karabiber ve pulbiber ekledikten sonra ateşten alarak soğumaya bırakın.
Başka bir kapta yumurtaları çırpın,1 su bardağı sıvıyağı,sütü ekleyip karıştırın.Yağlanmış tepsiye bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin. Üzerine yumurtalı sütlü karışımdan sürün,üzerine ikinci yufkanın kenarlarını bölerek tepsi boyutuna getirin hafif büzerek tepsiye yerleştirin.Üzerine yine yumurtalı harçtan sürüp birkaç yemek kaşığı harcımızdan koyun.Böldüğünüz yufkanın kenarlarınıda serin yumurtalı harçtan sürün ve harcımızdan bir iki kaşık serpin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın,orta kata gelince iç harcından biraz daha bolca koyun.Yufkalar bitince, en alttaki yufkanın dışarıda kalan kısımlarını böreğin üzerine kapatın avcunuza biraz sıvıyağ alın ve kenarlarına bolca olmak üzere böreğin üzerine sürün.Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Not:Her kata iç harç kullanıyorum,daha lezzetli oluyor denemediyseniz ben bu şekilde döşenmiş böreği deneyin derim,sıcak sıcak servis yapın...
No comments:
Post a Comment