MALZEMELER;
4 yufka
Sıvıyağ
İçi;200 gr kıyma
1 baş soğan
tuz,karabiber
Üzeri için,1 yumurta sarısı
YAPILIŞI;
İlk olarak içini hazırlayıp kenara koymalıyız,1 baş soğan ince ince kıyılır,sıvıyağ da biraz sotelendikten sonra,kıyması eklenir,tuz,karabiber serpilir,5-10 dakika çiğ kalmayacak şekilde kavrulur..
Daha sonra 1 yufka tezgaha açılır, sıvıyağ gezdirilir,fırça ile her yerine yedirilir.Karşılıklı iki kenarlar üst üste sanki gözleme katlar gibi katlanır,büyük bir kare elde edilir,kenara dinlenmeye bırakılır,diğer yufkalarda yağlanıp katlandıktan sonra kare şeklindeki yufkalar tekrar dört eşit kare parçaya kesilir.Ortalarına hazırlamış olduğumuz iç konur ve tekrar bohça katlar gibi katlanır,ters çevrilip tepsiye dizilir.bütün yufkalara aynı işlem yapıldıktan sonra,böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış 200 derecelik fırına verilir,üzeri kızarana dek pişirilir..Çıkınca biraz dinlendikten sonra,çıtır çıtır nefis böreklerimiz olacak..Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment