3 Yufka
İçi için:
200gr. Kıyma
3 Patlıcan
3 Soğan (küçük boy)
Sıvı yağ, maydanoz
Karabiber, tuz
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta akı
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Yapılışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve yıkayın. Küçük küçük doğrayıp bir kenarda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip kavurduktan sonra ince kesilmiş maydanozu, tuzu, baharatları, patlıcanı koyup karıştırın. Patlıcanlı kıymalı harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sos malzemeleri ayrı bir kaba alıp çırpın. Yufkaların üzerlerine sostan sürüp, patlıcanlı harçtan serpin ve rulo şeklinde sarın. Üç rulo böreği örgü şeklinde sarıp, yağlanmış tepsiye koyun. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment