Friday, October 25, 2013

BALKABAKLI BÖREK


balkabakli borek 1


Herkese kocamannn bir merhaba,


İnsan uzun süre ara verince ,yazısına nereden başlayacağına bir türlü karar veremiyor.En iyisi ben hemen tarifime geçeyim:).Nerelerdeydin? derseniz aslında buralardaydım ama tembellik rüzgarları esti sanırım üzerime.Sizleri ziyaret etmeyi çok özledim.Sizlerin yorumlarını çok özledim.Bu aradada değişik ve güzel tarifler biriktirdim.En güzel yanıda bu olsa gerek:)



Gördüğünüz resim annemin nefis kabaklı böreği.Aslında kabak tatlısı yapacaktık ama ne zamandır böreğini yapmadığını konuşunca tamamen fikir değişikliği yapılıp hemen hamuru yoğuruldu yufkaların.Sonuç olarak bu nefis börek ortaya çıktı.





MALZEMELER



Un,su tuz


1 kilo balkabağı


2 bardak şeker


1bardak sıvı yağ


YAPILIŞI


Un ,su tuz dan hamur tutulur, 9 tane yufka çıkacak şekilde.Kabaklar rendelenir.Yufkalar açılır.2 kaşık sıvı yağı dökülür .Rendelenmiş kabak şeker serpilir.Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.En üst yufkaya da sıvı yağ dökülür ,fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Biraz ılındıktan sonra üzerine pudraşekeri elenerek servis yapılır , afiyetle yenir.Biz hiç hazır yufkayla yapmadık ama bizim akrabalardan yapanlar varmış duydum ,isterseniz sizde deneyip bu nefis lezzetten mahrum kalmayın ..Sevgilerimle






No comments:

Post a Comment