Carsaf Böregi, adi üzerinde carsaf üzerinde yapilir. Ama ben bu defalik carsaflari kirletmek istemedim... Hamuru hazirla, yufkalari teker teker ac, pisir, servise sun, yetmedi bir de carsaflari yika... Yok bu kadar eziyete gelemem bu sefer dedim ve yufkalarimi tezgahimin üzerinde actim.... Eeee tarif ayni, lezzet ayni ama carsaf yok bu sefer, peki adini ne koymali? Ben de "CARSAFSIZ BÖREK" koydum adini...
Böregimi, sevgili arkadasimiz Birsen`in Davet Yemekleri Etkinligi`ne gönderiyorum.
Tarif kismina gececek olursak;
1 kg. unu yogurma kabima eliyorum... Üzerine bir yemek kasigi kadar tuz kattiktan sonra yavas yavas su eklemeye basliyorum. Kulak memesi yumusakligina gelinceye dek ekliyorum suyu... Güzelce yogurduktan sonra 15 kücük parcaya ayiriyorum... (Her bir bezeyi fikir olsun diye mutfak terazimde tarttim, yaklasik 100 gr. geldiler). Sonrasinda merdane ile pasta tabagi büyüklügünde aciyorum. Bir kenara koyup üzerini sivi yagla güzelce yagliyor, digerlerine geciyorum, 15 beze de bitince isin en zevkli kismi basliyor. Ilk hamurumu elime aliyor ve döndüre, döndüre biraz büyütüyor, sonra da tezgahimin izin verdigi ölcüde yavas, yavas cekistirmeye basliyorum. Arada yirtilmalar olabiliyor ama bu moralinizi bozmasin. Hamurumu, altina konan bir gazete yazisi okunabilecek kadar inceltiyorum. Bu islem yaklasik 2-3 dakikami aliyor. Inceltme isi bitince, eger kenarlarda tam incelmeyen kalinliklar kaldiysa onlari bicagimla güzelce cikariyorum ve komple hamurumun üzerini, fircami silkeleyerek siviyagla yagliyorum ve ic malzemesini (fotograftaki böregim beyaz peynirli) heryerine esit olarak dagitiyorum. Spiral seklinde sariyor, kagit serdigim tepsime aktariyorum... Tepsi dolunca üzerine yogurtlu-yumurtali karisimimi sürüp, (eger kitir kitir olsun istiyorsaniz sadece sivi yag sürün) 170 dereceye isitilmis firinimda alti ve üstü kizarana kadar (yaklasik 30-40 dakika) pisiriyorum.
Hepinize afiyetler olsun...
No comments:
Post a Comment