Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer......(Hadis-i Şerif)
Ramazan-ı Şerif geliyor bu sıcaklarda nasıl oruç tutlacak of dayanmak ne zor olacak lakırtılarının hepsi boşa gitti......... İşte üçüncü orucumuzu tutuyoruz bile Allah büyük oruçlu olana sabrını ecrini veriyor...... Oruçluyken çeşit çeşit yemekler yapası geliyor insanın acaba şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşünüyorum ama sonra çok çeşit yapmamakta karar kılıyorum......... İsraf haramdır gerçi bu güne kadar çöpe giden ne bir kaşık yemeğim olmuştur ne de bir dilim ekmeğim hâttâ sokaklara bırakılmış ekmeleri bile alırım evde tavuklara veririm...:) dışarıda yediğimiz yemeklerde garsonlardan tabaklarda kalan artıkları poşete koymasını isterim çöpe gitmesinler ben onları sokak kedilerine köpeğime veririm derim........ benimle birlikte yemekte olanlar benden utanırlar:)))
Yani bu güzel günlerde sofralarımızda yemek bolluğu oluyor arta kalan yemeklerinizi çöpe atmayıp plastik tabaklara yada gazete kağıdına koyup sokakta bir köşeye bırakın lütfen.... Unutmayın bizler akşama kadar aç kalıyoruz ama onlar her zaman açlar..........
İşte İftar yada sahur sofralarınız için çıtır çıtır bir börek.........
700 gr un..
1 fincan sıvı yğ..
1 fincan sirke..
1 yumurta..
tuz..
ve su...
İç malzeme..
300 gr kadar ıspanak 300 gr kadar beyaz peynir...
Aralarına sürmek için..
1 paket margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ..
Hamuru yoğur ve 1 saat kadar dinlenmeye bırak..
Dinlenen hamuru 4'de böl her parçayı 8'e böl toplam 36 tane beze olacak..
Bu bezeleri 16 16 ayır..
Her bezeyi merdeneyle aç aralarına erimiş yağ sür üst üste koy...
Bu iki yufka yığınını dolaba kaldır donsun...
Donan yufkaları dolaptan çıkartıp 5-10 dakika dışarıda beklet ve merdanyele 40'a 30 cm kadar dikdörtgen aç...
Bu dikdörtgeni 3'e böl ve iç malzemesi koyup rulo yap tepsiye yerleştir...
Diğer hamuruda aynı işlemi uygula ve 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişir...
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment