SOĞANLI BÖREK
HAMUR MALZEMESİ:
1 kilo un
tuz
ılık su
İÇ MALZEMESİ:
10 adet iri boy kuru soğan
tuz- karabiber
sıvıyağ
BEZELERİ YAĞLAMAK İÇİN:
150 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağı
ÜZERİ İÇİN:Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Unu eleyip ortasını havuz gibi açalım, yeteri kadar tuz ve ılık su ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamUr yoğuralım. hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.Sonra tekrar yoğuralım ve 8 adet bezeye ayıralım. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım . Üzerlerine erimiş tereyağ ve sıvıyağını karıştırıp yeteri kadar sürelim. Soğanları piyazlık doğrayıp az sıvıyağda soğanlar hafif pembeleşene değin pişirelim. Tuz ve karabiberini ekleyelim.Bezeleri elimizle yufka inceliğinde çekerek açalım. Soğanları yufkanın uç kısmına koyalım ve rulo yapıp kol böreği şeklinde saralım.Aynı işlemi diğer yufkalarada uygulayalım. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve yumurta sarısı sürelim.180 derecelik ısınmış fırında altı üstü kızarana değin pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine hafifce su serpip temiz bir bezle üzerlerini kapatalım.
NOT:BÖREĞİNİZİN KOLAY AÇILMASINI İSTİYORSANIZ KALİTELİ UN KULLANINIZ.
NOT: Soğanlı böreğin yanına ayran tavsiyue ederim.
NOT: Arzu ettiğiniz başka bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment