Thursday, October 3, 2013

Güneş Börek..





Ülkece yaşadığımız olumsuzluklardan dolayı her ne kadar çoğumuzda yeni post girme isteği oluşmasada,en azından kendi blogumun gündemini biraz da olsa değiştirmek adına bu lezzet'i paylaşmak istedim sizinle..




Bu tarif'e ait fotoğrafı görür görmez bir kaç gün boyunca yapmam lazım,yapmam lazım deyip durdum..Biraz çekince'de kalsam'da denemeden bilemem dedim işe koyuldum..















Mayalı hamur'dan yapılan tarif,genel anlamda poğaça tariflerini andırıyor,tabi ufak bir püf'ü var..her ne kadar benimkisi'nin görüntüsü asıl tarifteki kadar hoş olmasada tat olarak oldukça beğenildi..Bu tarif'te iç malzeme patates'li ama sevdiğiniz farklı lezzet'lerlede deneyebilirsiniz..












Fotoğraflar yine gece çekimi,ışık vs pek iyi değil ama asıl tarif'i görünce zaten benimkini beğenmiyeceksiniz :)




Tarif Cahide-Jibek'ten




Malzemeler ise şöyle: 





  • 2 su bardağı süt


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 su bardağı zeytinyağı


  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)


  • 1 tatlı kaşığı instant maya (kuru maya)


  • 2 yemek kaşığı şeker


  • 2 silme tatlı kaşığı tuz


  • 8 su bardağı un



Patatesli iç malzemesi



  • 4 adet haşlanmış patates


  • 100 gr. beyaz peynir


  • Yarım demet maydanoz


  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber



Üzerine sürmek için



  • 150 gr. eritilmiş tereyağı





Tarife Özel Öneriler :




Bu ölçülerden 2 adet Güneş Börek çıkıyor,eğer kalabalık misafirler için yapılmıyorsa nacizane tavsiyem 1 ölçü'den yapılması..

Ben kuru maya yerine yaş maya kullandım,pek fark olmadı.

Bir de yanlışlıkla 2 bardak yoğurt eklemiştim,toplamak biraz zor oldu :) un'u aldığı kadar koydum bu yüzden..




Daha fazla detay ve yapılış aşamaları için Sevgili Cahide-Jibek' in bloguna uğrayın derim..




Ben sevdim bu lezzet'i,umarım sizde dener ve beğenirsiniz..




Sevgiler..







No comments:

Post a Comment