Bizimkiler kalan pilavı ısıtıp yemeyi sevmezler.Ben genelde ertesi güne kalacak kadar pilav yapmam ama eger yaptıysamda kalan pilavdan börek yaparım.Geçen gün havuçlu pilav yapmıştım.Biraz fazla yapmışım hemen ertesi gün börek yapmak şart oldu. İşte malzemeler:
MALZEMELER:
6 adet yufka
artan pilav veya haşlanmış pirinç
süt(yufkaların ara katlarına ve üstüne sürmek için)
sıvıyag(yufka ara katlarına ve üstüne sürmek için)
az yogurt(üstüne sürmek için)
yarım şişe soda(üstüne dökmek için)
Eger artan pilavınız yoksa bir miktar pirinci pilav yapar gibi pişiriyorsunuz.(içine tuz ve karabiber koyarsanız daha güzel olur.)Altı yaglanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyag ve süt karışımından sürülür.2.yufaka da serilip yine sıvıyag süt karışımı gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne artan pilav yayılır.Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra en son yufkanın üzerine de sıvıyag,süt ve az yogurt karışımı sürülüp sonra üstüne yarım şişe soda dökülür ve dilimlendikten sonra 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment