Az vakti olanlar, kolay, lezzetli ve şık görünümlü bir börek tarifine ne dersiniz? Hem de derin dondurucuda rahatlıkla saklayabileceğiniz bir börek. İsterseniz peynirli, isterseniz sosisli veya kıymalı.
MALZEMELER
4 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 paket kabartma tozu
İçi:
7 adet sosis
1 küçük domates
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Peynirli İç
2 bardak beyaz peynir
4-5 sap yeşil soğan
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
Karabiber
YAPILIŞI
Yufka hariç diğer malzemeleri karıştırın, sosu hazırlayın.
Yufkanın bir tanasini açın.
Sosu sürün, ikinci yufkayı üzerine kapatın, tekrar sos sürün.
Soslanan yufkaları üçgen 16 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçanın kenarına istediğiniz içi koyun ve sigara böreği gibi sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerini bir bıçakla biraz kesin.
Yumurta sarısı veya sosu üzerine sürün.
175 C'de 35-40 dk pişirin.
Sosisli İç
Sosisleri, biber ve domatesleri küçük doğrayın.
Sıvıyağda malzemeleri soteleyin. Karabiber ve ketçapı ekleyin.
Soğuyunca börek için kullanın.
Peynirli İç
Peynir, yeşil soğan ve maydanozları küçük doğrayın.
Hepsini karıştırın. Baharatları ekleyip börek için kullanın.
**Yufkayla yapılan börekler 1 gün önce yapılırsa
sosunu daha iyi çeker ve daha lezzetli olurlar.**
Derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment