Tuesday, October 1, 2013

PİLELİ AÇMA BÖREK



 



Kim kıyır kıyır ,nefis börekler ikram etmek istemez ki?İşte sizlere Nurlu Mutfaktan öyle bir tarif...Hem porsiyonluk,hem de çok lezzetli.Nefis bir açma börek..Hazırlayın,anında pişirin,misafirlerinize sıcacık ,kıyır kıyır el açması özel bir börek sunun..


pileli acma borek 1




Böreklerimizin pişmişinin fotoğrafını acelden çekememiştik,malum sıcak sıcak pişti ve anında misafirlere sunuldu..İnşalah en kısa zamanda bu nefis böreği ,bir daha yapıp,pişmişinin fotoğrafını koyacağım..



pileli acma borek 2


Hazırladığınız böreklerin üzerine ikişer yemek kaşığı erimiş tereyağ dökün.


 


pileli acma borek 3


Elinizle büzdüğünüz ve ikiye büktüğünüz hamurun ortasına iç harcınızı koyun ve önce açık ucu birazcık,sonrada diğer kapalı ucu tam bir d şeklini alacak şekilde kapatın.


 


pileli acma borek 4


 


Hamurunuzu bezelere ayırıp,nişastaya bulayın..


pileli acma borek 5


Her bezeyi açabildiğiniz kadar ince,yufka inceliğinde açın.


MALZEMELER


1 çay bardağı zeytinyağ


1 çay bardağı süt


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı su


3 yumurta


1 çay kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı sirke


aldığı kadar un


açmak için nişasta  ve un


üzeri için 200 gr.tereyağ


İÇ HARCI


8 deste ıspanak


3 adet soğan


3 yemek kaşığı sıvıyağ


kırmızıbiber


tuz


karabiber


YAPILIŞI




  • Hamur malzemelerinizle pürüzsüz ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamurunuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıp,nişastaya bulayın ve üzerini örterek buzdolabında 2 saat bekletin.




  • Hamurunuz dinlenirken,ıspanaklarınızı iyice yıkayın ve doğrayın.Sonrada sıcak sudan geçirin ve iyice sıkın.Suyu kalmasın.




  • Soğanları doğrayın,sıvı yağda biraz kavurun ve kaynar sudan geçirip suyunu sıktığınız ıspanakları içine koyun ve beraberce biraz daha kavurun.Kavurma işleminiz bitince,arzu ettiğiniz kadar baharatlarınızı atın ve soğumaya bırakın.




  • Hamurunuz dinlenince bezeleri nişastalı un karışımıyla açabildiğiniz kadar ince açın,açtığınız yufkayı dört üçgen olacak şekilde kesin.Her üçgeni elinizle yavaşca büzün ve ikiye bükün.Ucuna hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun ve d şeklinde kapatın.Yani her bezeden 4 tane böreğiniz olacak.Bütün bezelerinizi bitirene kadar böyle hazırlayın.Bu ölçüden 2 tepsi börek çıkıyor..




  • Böreklerinizi tepsiye dizin ve herbirinin üzerine ikişer yemek kaşığı kadar erimiş tereyağ dökün ,sonrada 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.




  • Kıyır kıyır ,nefis börekleriniz hazır,artık servis edebilirsiniz..




  • AFİYET OLSUN..




No comments:

Post a Comment