Herkese mutlu pazarlar efenimmm :)
Dünkü yağmurlu ve iç karartıcı havanın ardından bugünün güneşli havası insanı mutlu ediyor. Ama maalesef ne gidilecek bir yer; ne de yapılacak bir şey var burada. Mecburen eve tıkılıp kalıyoruz. Bu da bol bol temizlik ve bol bol yemek demek :)
Postlarımı sıklaştırmam gerektiğinin farkındayım demiştim bir önceki yazımda. İşte benim sık sık dediğim yine hafta bir oldu :)) Zaten önce arşivdekileri temizlesem bir hayli post yapacak bana:) Zaten bu ara pek fotoğraf çekmiyorum. Yaptığım yemekler fotoğraflanamadan bitiyor maalesef. Ya da artık günler kısa olduğundan çektiğim fotoğraflar yetersiz ışıktan dolayı hoşuma gitmiyor :( Ne yapalım sizden ayrı kalmaktansa elimizdekilerle idare etmeyi öğreneceğiz zamanla.
Bu arada burada olmadığım zamanlarda ya Facebook ya da Twitter hesabımdan günde en az bir kez ses veriyorum.
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
250 gr mantar
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kimyon
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföy hamurlarını çözülmesi için bekletin. Hamurlar çözüldükten sonra oklavayla uzunlamasına açın, biraz uzatın. Bir kenarda mantarları küp küp doğrayıp tavada diğer malzemelerle birlikte önce suyunu salana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Sonra suyunu çekmesi için kapağı açık bir şekilde pişirin. Mantarlı harcı milföylerin kısa kenarına koyun ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri koyun ve üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN :)
No comments:
Post a Comment