Thursday, October 3, 2013

Çiğ Börek



cig borek 1



Malzemeler; (4 Kişilik)






750 gr un





1 küp maya






1 kaşık şeker






1 tutam tuz






1 kaşık sıvıyağ






Hamuru yoğun hale getiricek kadar ılık su






İç Malzemesi;






500 gr kıyma






1 soğan






1 diş sarmısak






yarım demet maydanoz






1 adet patates






1 adet sivribiber






1 adet domates






1 kaşık salça ve sıvıyağ






tuz, karabiber, kırmızıbiber



Yapılışı;
cig borek 2Mayayı yoğurma kabına koyup üzerine ılık su döküyoruz, şekeri ilave edip mayayı eritiyoruz, sıvıyağ un ve tuzu ilave edip kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz, hamurumuzu mayalanıp kabarması için bir kenara koyuyoruz..

Bu sırada iç malzemelesini hazırlıyoruz, soğanı, biberi, maydanozu doğruyoruz, patatesi, sarmısağı ve domatesi rendeliyoruz, kıymayı ilave ediyoruz, tuz ve baharatlarıda ilave ettikten sonra, salça ve sıvıyağı ekleyip harcın birbirine karışması için yoğuruyoruz..

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve açıyoruz hamurun yarısına kadar harç malzemesinden koyup yarım ay şeklinde katlıyoruz.. Kızartmaya hazır hale getiriyoruz..

cig borek 3Tavamıza yağımızı ilave ediyoruz ve çiğ böreklerimiz kızarana kadar kızartıyoruz, içerisine kağıt havlu serdiğimiz bir tencerenin içersine kızaran hamurlarımızı alıyoruz, ayranla birlikte servis ediyoruz..


Afiyet Olsun..








cig borek 4






No comments:

Post a Comment