Malzemeler:
- 3 Yaprak yufka
- 3 Adet patlıcan
- 2 Çorba kaşığı un
- 250 Gr. kıyma
- 1 Adet soğan
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 Su bardağı süt
- 1 Adet yumurta sarısı
- Tuz, karabiber......
- Patlıcanları közleyip temizledikten sonra başka bir yerde tereyağı eritip un ilavesiyle birlikte kavuruyoruz. Karışıma patlıcanlarıda ekleyip (bir çatal yardımıyla iyice ezdikten sonra) biraz karıştırıyoruz ve sonrasında da süt, karabiber ve tuz ilavesiyle birlikte ocaktan alıyoruz. Başka bir tavada sıvıyağı kızdırdıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı kavurup içine karabiber ve tuz ekleyip karışımı bir kenara alıyoruz. Yufkaları tezgaha serip dört eşit parçaya bölüyoruz. Patlıcanlı harcı yufkanın üzerine yayıp, birazda kıymalı karışımdan ekleyerek sigara böreğinden daha kalınca bir şekilde sarıyoruz.Yufkalar bitene kadar işlemimizi sürdürdükten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun...:))
No comments:
Post a Comment