MALZEMELER
*3 Adet yufka
*100 gram eritilmiş margarin
*200 gram kadar rendelenmiş peynir
*1 tatlı kaşığı isot
*1 su bardağı susam
*4 yumurta saırısı
HAZIRLANIŞI
*Yufkayı teker teker açıyoruz
*arasına eritilmiş margarini fırçayla sürüyoruz.
*yufkaları 16 eşit üçgen parçalara bölüyoruz.
*sigara sarar gibi sarıyoruz.
*bir gece dolapta bekletiyoruz.
*4 yumurta sarısını bir su bardağı su ile çırpıyoruz.
*dolapta beklettiğimiz börekleri yumurtalı suya batırıyoruz.
*tepsiye dizip fırında kızarıncayadek pişiriyoruz.
AŞURE
MALZEMELER
*1 Çay bardağı haşlanmış nohut
*1çay bardağı haşlanmış buğday
*1çay bardağı haşlanmış fasulye
*1 avuç kuru üzüm
*1avuç küçük doğranmış kayısı
*1avuç küçük doğranmış ayva
*1 su bardağı süt
*1tatlı kaşığı tarçın
*1talı kaşığı nişasta
*2 su bardağı şeker
*süslemek için fındık ve ceviz
HAZIRLANIŞI
*Haşlanmış baklagilleri buğday nohut fasulyeyi
*buyukçe bir tencereye alıyıruz.
*2 litreye yakın su kayup kaynamaya alıyoruz.
*kaynayınca kaysı üzüm ve ayvaları içine atıp
*yumuşayıncayadek pişiriyoruz.
*1 kaşık nişastayı su
*ile karıştırıp içine
*koyup kaynatıyoruz
*şekerini de ilave ediyoruz
.*en son sütüde ekleyiyoruz
*bir taşım daha kaynatıyoruz
*kaselere alıp süslüyoruz
AFİYET OLSUN
SİYER YARIŞMASI İÇİN SON ON GÜN KALDI
TÜM MALATYALI LARA DUYURULUR
No comments:
Post a Comment