MALZEMELER:
- 12 adet milfoy (firin tepsisini dolduruyor)
- 300 gr. kadar kiyma
- yaklasik 1 su bardagi bezelye
- 1 buyuk kuru sogan
- maydanoz
- kimyon, karabiber
- kirmizi toz biber
- tuz
- sivi yag
- 1 adet yumurtanin sarisi
- çörekotu
YAPILISI:
1. aşama:
- Milfoy hamurlarini dondurucudan cikarip yumusamaya birakiyoruz.
- Kiymayi teflon tavaya alip cevirmeye basliyoruz.
- Kiymanin rengi donunce biraz sivi yag ekleyip ince dogranmis kuru sogani ve baharatlari ekliyoruz.
- Bir kac kez karistirip bezelyeleri tavaya aliyoruz.
- Dogranmis maydanoz ve tuzu da ekleyip guzelce karistiriyoruz ki tum malzeme birbirine karissin.
- Kiyma ve sogan pismis ama bezelye yari pismisken ocagi kapatiyoruz.
2.aşama:
- Ic harcimizin ilk sicakligi gecip milfoy hamurlarimiz yumusayinca firini 200 derece aciyoruz ki isinsin.
- Her bir milfoy hamurunu elimizle dort yanindan biraz genisletip ortasina 1 tepeleme yemek kasigi kiymali harctan koyalim.
- Harci koyduktan sonra milfoy hamurunu zarf seklinde kapatalim ve ters cevirerek tepsiye yerlestirelim.
- Milfoy boreklerinin hepsini tamamladiktan sonra ustlerine yumurta sarisi surelim ve corek otu serpelim.
- Isinmis firinda 20 dk.pisirelim.
- Afiyetle yiyelim :)
No comments:
Post a Comment