MALZEMELER
16 adet milföy hamuru
2 adet yufka
4 adet patates
250 gram kıyma
1 adet orta boy sağan
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber,susam, çörek otu
YAPILIŞI
Soğan çok küçük yemeklik doğranır, patatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır, kıymaya katılır tuz, karabiber eklenerek iyice karıştırılır.
Milföy hamurlarının yarısı tepsinin altına koyacaklarımız unlanıp merdaneyle tepsinin büyüklüğünde hafif açılır, 8 tanesi tepsinin altına yerleştirilir, üzerine yufka buruşturularak serilir, kenarlarının bir kısmı tepsiden taşacak şekilde, üzerine hazırladığımız kıymalı harç eşit şekilde yerleştirilir yufkanın taşan kısımları üzerine kapatılır, diğer yufkada büzürülüp yerleştirilir,,en üste diğer 8 milföy hamuru yerleştirilir, her milföy 8 parça olacak şekilde kesilir ,üzerine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, çırpılır en son maden sodası eklenir böreğin üzerine dökülür, susam ve çörekotu serpilir 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
not: çok sıcak yenmemesi tavsiye edilir, dinlenip ılık olarak servis yapılmalı .
No comments:
Post a Comment