Monday, August 26, 2013

Patatesli Börek


patatesli borek 1 Malzemeler :

6 adet böreklik yufka

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağı sıvı yağ

İçine;

4-5 adet patates

domates salçası

tuz, kırmızı pulbiber, karabiber

Yapılışı :

Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Sıcak iken çatalla ezilip, salça tuz ve baharatlarla tatlandırılır, soğumaya bırakılır.

Büyük çukur bir kapta su, süt ve sıvı yağ karıştırılıp sos hazırlanır.

Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir. Üzerine kaşıkla sos gezdirilir. Bir kenarı hafifçe içe doğru katlanır. Katlanan kısmına boydan boya patatesli harç yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine dizilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Hazırlanan böreklerin üzerine kalan sos fırça yardımı ile sürülür. Bıçak yardımıyla istenilen uzunlukta dilimler kesilir. 150 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment