Wednesday, August 28, 2013

PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREK







peynirli karniyarik borek 1



Yapımı çok kolay, çol lezzetli ve önce göze hitap eden bir börek. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...




Malzemeler:  (16 adet börek için)



  • 4 adet yufka


  • 1 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı sıvı yağ


  • 1/3 su bardağı soda


  • 250 gr beyaz peynir (ben 3-4 yemek kaşığı dolusu tuzsuz lor peyniri de ekledim, hem kıvamı güzel oldu hem de beyaz peynirin tuzunu azalttı)


  • Maydanoz


  • 1 yumurta sarısı ( beyazını peynire ekledim)


  • Pul biber


  • 1 orta boy domates (ince elma dilimi şeklinde kesilmiş)


  • 1-2 adet çarliston ya da sivri biber (ince uzun kesilmiş)


  • Çörek otu, susam 

Hazırlanışı:





  • Önce bir kapta, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvıyağ ve 1/3 su bardağı sodayı iyice çırpın.


  • Ayrı bir kapta beyaz peynir, kullanıyorsanız lor peyniri, maydanoz, pul biber ve 1 yumurtanın beyazını karıştırın.


  • Yufkalardan bir adedini tezgaha serip, üzerine sıvı yağ ve süt karışımını fırça ile sürün, İkinci yufkayı üzerine serip onu da ıslatın ve 8 eşit parçaya bölün.


  • Peynir ve maydanoz karışımını, kestiğiniz üçgen parçaların geniş kısımlarına koyarak gevşek sigara böreği şeklinde sarın.


  • Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra, kalan süt ve yağ karışımını böreklerin üzerine sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.


  • Üzerlerine yumurta sarısını da sürdükten sonra, bıçakla orta kısımlarını keserek (en alttaki yufkayı kesmemeye dikkat edin, pişerken alttan peynirler akmasın) ince dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirip çörek otu ve susam serpin.


  • Önceden ısıttığımız 180C-350F  fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin.



Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment