Tuesday, August 27, 2013

MİLFÖYLÜ SODALI BÖREK


milfoylu sodali borek 1

Güneşli bir günden,herkese merhaba..

Oktay ustada gördüğüm günden beri ne zamandır bu nefis böreği, denemek istiyordum..Denediğimde de çok geç kaldığımı anladım..İnanın bir daha başka börek pişmeyecek bizim evde :)o kadar leziz yani. İç harcını evde ne varsa yada neyli seviyorsanız öyle deneyebilirsiniz. Pastanelerin kıymalı kol böreği tadında oldu..Buyrun tarifi, deneyin ve sizde görün..Ben malzemeleri fırın tepsisine göre orantılı çoğalttım..İsterseniz siz denemek için yarım ölçüde yapabilirisiniz..

MALZEMELER

3 yufka

8 yaprak milföy hamuru

1 şişe soda

yarım su b.sıvıyağ

1subardağı süt

1 yumurta

iç harcı için:

200 gr.mantar

100 gr kıyma

2 soğan

tuz ve karabiber..

milfoylu sodali borek 2

HAZIRLANIŞI: Bir tencerde az yağda soğanlar kavrulur. Kıyma ve mantar ilave edilerek sotelenir.Tuzu ve karabiberi ileve edilerek harç hazırlanır.Diğer taraftan 4 milföy hamuru çekilip esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine bir buçuk yufka parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan mantarlı harç konulur.Kalan yufka da parçalanarak üzerine konur en son üstüne tekrar 4 milföy esnetilerek yayılır. Üzeri için sos hazırlanır. Bunun için; 1 su b. süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 şişe soda karıştırma kabına alınarak çırpılır. Hazırlanan börek dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi için börek tekrar kesilir ve 180 derecelik fırında 20-25 dk. pişirilir.Daha sonra servis yapılarak afiyetle yenir..

Sevgiyle kalın:)

No comments:

Post a Comment