Bu arada börekte büyük bir degişiklik yaptım.Evde kıyma olmadıgı için böregin içine koyamadım.Biran öncede yapmak istedigim için kıymasız oldu.Orjinal tarifte 300 gr. kadar dana kıyma koyuluyor bilginize.Ben orjinal tarifini size yazacagım.
DELİ BÖREK TARİFİ:
İç Malzemesi:
300 gr.dana kıyma
5 adet patates(haşlanmış)
1 kuru sogan
1 tatlı kaşıgı biber salçası
1 çay bardagı kadar sıvıyag
yarım demet maydanoz
pulbiber,karabiber,tuz
1 yumurta
1 çay bardagı su
1 çay bardagı süt
1 çay bardaı sıvıyag
bir tutam tuz
aldıgı kadar un
1 su bardagı nişasta
1 su bardagı un
2 yemek kaşıgı tereyag(hamur aralarına sürmek için)
Sogan yemeklik dogranır ve tencereye alınır üzerine sıvıyag ve kıymasıda eklenerek kavrulur.Kıymanın rengi dönünce daha önceden haşlanmış ve sonra rendelenmiş patates eklenip karıştırılır.Baharatları da eklenir.En sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir ve altı kapatılıp sogumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşıgı tereyag eritilir ve ılınmaya bırakılır.Nişasta ve un bir kasede güzelce karıştırılır.Dinlenen hamurlar nişastalı un eşliginde merdane veya oklava ile dikdörtgen borcam genişliginde açılır.Ve üstü tereyagı ile yaglanıp kıymalı ve patatesli harçtan konularak sarılır.Yaglanmış borcam yan yana dizilir. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine kalan tereyag sürülür,3-4 parmak kalınlıgında dilimlenir ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Hepsi bu kadar.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment