MALZEMELER
2 adet yufka
6 adet patlıcan (közlenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
3 yemek kaşığı tahin
Karabiber, Tuz
SOS İÇİN
4 yemek kaşığı hatin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun..
1 yemek kaşığı yağı tavaya alın, közlenip bıçakla parçalara ayırdığınız patlıcanı, tuz ve karabiberi ilave edip 4-5 dakika kavurun...Ocaktan alın ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırın..
Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırın..
Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine sosun yarısını sürün....İkinci yufkayı üzerine yerleştirip
közlenmiş patlıcanları koyun...Yufkaların kenarlarını içe doğru katladıktan sonra uzun tarafından sararak kalın bir rulo yapın..Üzerine kalan sosu sürün ve 2 yemek kaşığı susam serpin..180 C de 35 dakika kadar, fırına göre değişir kızarana kadar pişirin..
İnanın bana bu güne kadar yediğiniz tatlardan çok farklı çok özel bir lezzete sahip bu böreği denediğinize pişman olmayacaksınız..Bayıldık..Yiyen herkes tarifini alıp gitti..Mutlaka ama mutlaka deneyin...İnanın tadı hala damağımda..sizde bayılacaksınız...Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment