Tuesday, August 27, 2013

PATATESLİ ÇITIR BÖREK



patatesli citir borek 1


İftar ve sahur sofralarınız şenlendirecek bir börek ile karşınızdayım.  Daha önce peynirlisini paylaşmış olduğum bu muhteşem http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2010/09/kolay-citir-borek.html böreklerin patateslisi de süperdi. Özellikle patates kavrulmuşsa lezzetine diyecek yok.



Malzemeler:

6 adet yufka

sıvıyağ

İçi:

patates

kuru soğan

pul biber

kara biber

tuz

Üzeri:

yumurta sarısı

çörek otu

Yapılışı:


İç malzemesinin hazırlanması:


Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve çatalla bir güzel ezilir.


Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır sıvıyağda pembeleşene dek kavrulur. İçine birazcık biber salçası eklenir kavrulur. Ezilmiş patatesler, tuz, pul biber, kara biber eklenir kavrulduktan sonra altı söndürülür ve soğumaya bırakılır.


1 yufka serilir. Üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür. Karşılıklı uçlar ortaya doğru katlanır. Yine az yağ sürülür. Karşılıklı uçlar katlanır. yani gözleme gibi katlayacağız. Uzun kenara patatesli harç koyulur. Rulo şeklinde sarılır. İsteğe göre ya büyük dilimlenir ya da daha küçük lokmalıklar şeklinde dilimlenir. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.


patatesli citir borek 2


 


200 derecede fırında pişirilir. Sıcak servis edilir. harika çıtır çıtır böreklerimiz hazır.


İsterseniz pişirmeden önce buzluğa kaldırabilirsiniz. pişireceğiniz zaman buzlu olarak yağlanmış tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülüp pişirilir.


 


AFİYET OLSUN.


No comments:

Post a Comment