Saturday, August 24, 2013

ISPANAKLI GÜL BÖREK



ispanakli gul borek 1 ispanakli gul borek 2 ispanakli gul borek 3


 


Hazırlama Zamanı 30 dakika


Pişirme Zamanı 40 dakika


Kaç Kişilik 10



Malzemeler



  • 3 YUFKA

  •  

  • 3 BÜYÜK DİLİM B.PEYNİR

  • 1 KASE RENDE KAŞAR

  • 1 KG ISPANAK

  • 1 SOĞAN RENDE

  • 3YK YAĞ

  •  

  • SOS:

  • 1 BARDAK SÜT

  • YARIM BARDAK SIVI YAĞ

  • 2 YUMURTA-1 SARI ÜZERİNE-





Hazırlanışı



  • İÇ HARCI:

  • SOĞANI 3YK YAĞ İLE KAVURALIM ,ISPANAKLARIMIZIDA EKLEYELİM .15 DAK KAVURALIM .TUZ K.BİBER EKLEYEİM .

  • SOSUMUZ SOĞUYUNCA İÇİNE 3DİLİM EZİLMİŞ B.PEYNİR VE 1 KASE KAŞAR EKLEYEİM .

  •  

  •  

  • YUFKAMIZI SERELİM .ÜZERİNE HARCIMIZI DÖKELİM .SİGARA BÖREĞİ SARACAK GİBİ KESELİM .TOPLAMDA 8 ÜÇGEN ELDE EDELİM .

  • HARCI KOYALIM SIKI BİR RULO SARALIM VE RULOYUDA KENDİ ETRAFINDA DOLANDIRIP GÜL ŞEKLİ VERELİM .

  • ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM .

BEN BİR KAÇ TANESİNİ ÇOCUKLARA SADE PEYNİRLİ DÜZ RULO OLARAK BIRAKTIM .ONLARDA ÇOK GÜZEL OLDULAR.


  •  

  • AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN






No comments:

Post a Comment