Patatesli Börek
Malzemeler :
500 ml ilik süt
1 cay bardagi siviyag
1 tane yas maya
1 yemek kasigi tuz
2 adet kesme seker
2 yumurta beyazi ( sarisi üzerine sürülücek )
1 kilodan biraz fazla un
Aralarina sürmek icin 2 yemek kasigi tereyagi ve 4 yemek kasigi siviyag
1 kg patates,kirmizi pul biber,tuz,karabiber
Yapilisi :
Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba alip yumusacik bir hamur yoguralim ve mayalanmasi icin yarim saat üzeri kapali bekletelim.Dinlenen hamurumuzu 12 bezeye bölelim.bezeleri tek tek tabak genisliginde acip aralarina tereyagi ve siviyag karisimi olan yagimizdan her katina sürüp actigimiz bezeleri dörder dörder olmak sarti ile üst üste koyalim.Sonra hamurumuzu yine dinlenmeye koyalim ve patateslerimizi soyup rendeleyelim.rendeledigimiz patateslerimizi tavamizda siviyag,tuz,pulbiber,karabiber katip bir güzel kavuralim.Sonra dinlenen bezelerimizi dörder sekilde alip elimizle iyice acabildigimiz kadar acalim.arada elimizi yaglayalimki hamur yirtilmasin.Actigimiz yufkamizi ortadan ikiye kesip her ikisinede rendelenip kavrulmus patates harcindan koyyalim ve rulo gibi sarip tepsimize dizelim.bur sekilde tepsimize sigdigi kadar hamurumuzu ayni sekilde yapip dizelim.Artanlari diger tepsilerimizde pisirelim.Tepsimizdeki böregimizin üzerine yumurta sarisi sürüp 200 dereceli firinda kizarana kadar pisirelim.biraz ilindiktan sonra afiyetle yiyelim.
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment