97. TARİFİN ADI : YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK
GÖNDEREN : MUTFAK NOTLARI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
milföy ve yufkanın birlikteliği muhteşem bir börek
malzemelerimiz şöyle:
sosu:
2yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
1şişe soda
3yufka
10-12adet milföy
iç malzemesi:
1kase beyaz peynir
1kase kaşar rendesi
1soğan
tuz
1tatlı kaşığı biber salçası
maydonoz
hazırlanışı.:
iç malzeme için ben bu kez peynirin içine bir küçük soğan kavurdum
tereyağında kavurduğum soğana 1tatlı kaşığı biber salçası ekledim ocaktan aldım
beyaz peynirle karıştırdım
sos malzemesini karıştırıyoruz
yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı büzüştürerek seriyoruz üzerine sosu eşitçe yayıp diğer iki yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz
iç malzemeyi döşeyip kaşar rendesi ve maydonozu ekliyoruz(kaşar erimesin diye son ana bıraktık maydonozlarda ölmesin diye onuda kaşarla sonradan ekledik)
iç malzemenin üzerine milföyleri tepsiyi kaplayacak şekilde sıralıyoruz
böreğimiz yarım saat kadar bekleyip sosu güzelce çekmeli
önce milföy karelerini üzerinden bıçakla geçerek yufkaların kesilmesini sağlıyoruz
daha sonra milföylerin ortasından üçgen olacak şekilde kesiyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz
afiyet olsun
patatesli ve pırasalı iç harçlada çok güzel oluyor tavsiye ederim
No comments:
Post a Comment