Böğürtlenli pufları yaptıktan sonra kalan milföylerden de tuzlu birşeyler yapmalı derken ayırdığım tariflerden simit börek geldi aklıma. Çok da güzel oldu, acil durumlarda içerik değişerek de yapabilirim diye düşünüyorum.
(Tarif; Sofra Dergisi Pıratik Tarifler Eki)
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
100 gr beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı
İsteğe göre; susam ve çörekotu
Patatesler haşlanır, ezilir. Milföy hamurları yan yana konularak çözülmesi beklenir. Merdaneyle birleştirilip genişletilir. Peynir ve kıyılmış maydanozla patates karıştırılır. Tuz, karabiber konur.Karışım milföylerin bir ucuna konularak, rulo şeklinde sarılır.İstenirse ikiye bölünür. Uçlar birleştirilerek halka şekli verilir. Dış kısımlarına bıçakla dilim şeklinde kesikler atılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment