Friday, August 23, 2013

Simit Börek



simit borek 1






Böğürtlenli pufları yaptıktan sonra kalan milföylerden de tuzlu birşeyler yapmalı derken  ayırdığım tariflerden simit börek geldi aklıma. Çok da güzel oldu, acil durumlarda içerik değişerek de yapabilirim diye düşünüyorum.
Simit Börek


(Tarif; Sofra Dergisi Pıratik Tarifler Eki)






5 adet milföy hamuru


2 adet patates


100 gr beyaz peynir


4-5 dal maydanoz


Tuz


Karabiber


1 adet yumurtanın sarısı 


İsteğe göre; susam ve çörekotu






Patatesler haşlanır, ezilir. Milföy hamurları yan yana konularak çözülmesi beklenir. Merdaneyle birleştirilip genişletilir. Peynir ve kıyılmış maydanozla patates karıştırılır. Tuz, karabiber konur.Karışım milföylerin bir ucuna  konularak, rulo şeklinde sarılır.İstenirse ikiye bölünür. Uçlar birleştirilerek halka şekli verilir. Dış kısımlarına bıçakla dilim şeklinde kesikler atılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment