Saturday, August 24, 2013

Karnıyarık Börek



karniyarik borek 1
malzemeler:



  • 2 adet yufka


  • 8 tatlı kaşığı zeytinyağı


  • 8 dilim jambon


  • 8 dilim burger peyniri


  • 8 adet marul


  • 1 çay kaşığı yoğurt


  • 8 kahve kaşığı kırmızı pul biber


  • 1 kahve fincanı zeytinyağı (üzerine sürmek için)

yapılışı:

1. Yufkaları dört eşit parçaya bölün.

2. Dörtte bir parça yufkayı alın.Düz bir zeminde yanlarını keserek kare haline getirin ve üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürün, yanlardan çıkan parçaları kare yufkanın ortasına koyun.Üzerine sırasıyla birer adet marul, jambon ve burger dilimlerini yerleştirin.

3. Kare yufkanın köşelerini uçları birbirine değecek şekilde jambon ve burger dilimleri üzerine kapatın ve yuvarlayarak rulo yapın.Ruloları zeytinyağıyla yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve uçlarından birer santim pay kalacak şekilde bıçakla ortadan boydan boya yarın.

4. Diğer yufkalarında rulo yapma işi bittinten sonra rulo böreklerin üzerini tekrar zeytinyağı ile yağlayıp, çırpılmış çoğurtu sürüp, kırmızı pul biber serpin.

5. Fırın kabını önceden 180 derecede kızdırılmış fırına verin.20-25 dk. sonra böreklerin üzerleri kızarında tepsiden alın.






etiketler:Jambonlu Karnıyarık Böreği, börek tarifleri, yemek tarifleri, 



No comments:

Post a Comment