Bu lezzetli tarifi sevgili Tombuk'un blogunda gördüm. Gerçekten çok lezzetli bir tarif. Yapılacak listemde çok fazla bekletmeden uyguladım, çünkü ben patatesli böreği çok seviyorum :)
Tombuk blogunda çok güzel anlatmış bende kendimce tarifini ekledim.
Malzemeler:
3 yufka
7 adet haşlanmış patates
100 gr. tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı+1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Haşlanan patatesler güzelce ezilir. İçerisine peynir, margarin, süt, tuz, karabiber ilave edilerek sürülebilir kıvama getirilir. Eğer koyu olduysa bir miktar daha süt ilave edebilirsiniz. İlk yufka tezgaha serilir. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su karıştırılır, serdiğimiz yufkanın üzerine bir miktar gezdirilir. Patatesli karışımda sürülerek üzerine ikinci yufka kapatılır. Aynı işlemleri kalan 2 yufkada da uygulayarak rulo haline getirilir. Ortadan ikiye bölünerek 1 gece dolapta bekletilir. Bir parmak kalınlığında kesilerek üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürülür. 200 derece ısıtılmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment