Malzemeler :
* 6 adet yufka
İç harcı :
* 1 -1,5 kg kadar ıspanak
* 2 orta boy kuru soğan
* Karabiber
* Kırmızı biber
* Tuz
* 2 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
İçine sürmek için:
* 1 yumurta
* 1,5 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
* 1 yumurta sarısı
Ispanaklar güzelce yıkandıktan sonra gelişi güzel doğranır. Bu arada soğanlar ince ince kıyıldıktan sonra sıvı yağda kavrulur, kavrulan soğanların üzerine ıspanaklar eklenir (salçalı bir iç isterseniz ıspanaklardan önce salça ekleyip biraz daha kavurabilirsiniz). Ağzı açık bir şekilde sürekli karıştırarak ıspanaklar iyice suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Daha sonra yufka ortadan ikiye bölünüp, içine yumurta süt, yoğurt ve sıvıyağ ile yapılan harçtan sürülür ve yufkanın düz kısmıma iç harcı konulup rulo yapılır, yapılan rulo salyangoz gibi yağlanmış tepsiye dizilir (arzuya göre kol böreği şeklinde de yapılabilir, sarıyer böreği tarifindeki gibi) Yufkaların tamamı bittikten sonra böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180-200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkınca üzerine biraz su serpip, böreğin üstünü temiz bir bez ile örterseniz yumuşacık kalır...
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment