Tuesday, August 27, 2013

Köz Patlıcanlı Börek....



Vişnap Macide Tarih: 18 Nisan 2012 | koz patlicanli borek 1

Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş



koz patlicanli borek 2


Malzemeleri:

Dört tane yufka


Üç tane kemer patlıcan


Bir su bardağı kaşar peynir rendesi


Kırmızı pul biber


Bir  su bardağı süt


Bir su bardağı fındık yağı


İki yumurta birinin sarısı üzerine


Çörek otu,susam,haşhaş tohumu 


koz patlicanli borek 3

Tarifi:


Patlıcanlarımızı yıkayıp köz matikte közleyelim.Yoksa közmatik ocak üstünde veya ateş olan her hangi bir sıcaklıkta da közleyebiliriz.Soyup minik minik doğrayalım patlıcanlarımızı.Kaşar peynir rendesi,tuz,pul biberi,patlıcanı bir karıştırma kabında karıştıralım.



Diğer bir kapta da süt,yumurta ve fındık yağını güzelce çırpalım.Yağlanmış fırın tepsisine  bir yufkayı düz olarak yayalım.Üzerini bol sütlü yağlı karışımımızla yağlayalım.Diğer yufkayı da büzüştürerek ilk yufkanın üzerine serelim  ve onunda üstünü sütlü yağlı karışımla bol yağlayalım.



 Yufkaların tam yarısında köz patlıcanlı,peynirli iç malzememizi yufkamızın üzerine eşit olarak yayalım .Kalan yufkalarımızı da aynı şekilde  döşeyelim.Yufkalarımız bitene kadar üst üste yağlayıp sütleyip döşediğimiz böreğimizi bitince döşeme işimiz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu,susam ,haşhaş tohumu neyi arzu ederseniz,ya da hepsini birden bol miktarda serpelim .



180 derecede ısınmış sıcak fırına atalım kızarınca servis tabağına dilimleyip servis edelim.Sıcacıkken ,soğumasına izin fırsat vermeden yiyelim derim.








Afiyet olsun ...







No comments:

Post a Comment