MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK
Selamlar arkadaşlar ,soğuk bir günden sıcacık merhabalar.Bu sene kış kendini İzmirde iyice gösterdi,kar yok sadece kuru soğuk ve yağmur var.
Bende bu soğuk günlerde çayın yanına güzel bir börek yapayım dedim,hamur açmayı pek beceremiyorum,geçenlerde blogcu arkadaşlarımın birinde gördüğüm çokta pratik olan milföy hamurundan börek yaptım.
Yapımı çok pratik herkesin yapabileceği riski olmayan bir tarif.İstediğiniz kadar milföy hamurunu dondurucudan çıkarın,oda ısısında çözülmesini bekleyin daha sonra unlanmış zeminde açabildiğiniz kadar açın.
İstediğiniz içten koyup rulo yapın ,isterseniz gül böreği isterseniz kol böreği şeklinde tepsiye dizin,ısıtılmış fırında pişirin.Tarif için hayat binbirçeşni arkadaşıma teşekkürler.
Böreğimi P.D.Ç.S.A 53 etkinliğine gönderiyorum.
No comments:
Post a Comment