Saturday, August 24, 2013

Pofidik (puf) Börek


pofidik puf borek 1

Masadaki en beğenilen lezzetlerden bir tanesi bu nefis, çıtır çıtır ve puf böreklerdi. Gülay börekleri bir gece önceden hazırlayıp ağzı kapalı olarak dolapta bekletmiş ve servise yakın kızartıp sıcak sunmuştu. Yağda kızartılmasına rağmen çok hafif ve önceden hazırlanabilme kolaylığına sahip bir börek olduğu notunu da yazayım…


Malzemeler:


  • 2 yufka

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ



İç harç için;



  • Peynir +maydanoz



Kızartmak için; sıvıyağ



Hazırlanması:



  • Birinci yufkayı tezgâhın üzerine serin ve yufkanın her yerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.(arkadaşımın aldığı tarifte yarım çay bardağı yağ ölçüsü verilmiş ama zaten yağda kızartılacağı için daha az yağ kullanmış).

  • İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine serip bıçak yardımıyla iki yufkayı birden 16 eşit parçaya bölün (sigara böreğindeki gibi üçgen parçalara).

  • Her üçgen parçanın geniş tarafına peynirli iç harç dan ekleyip rulo olarak sarın.

  • Bir kabın içerisine dizdiğiniz yufkaları ağzı kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin.

  • Ertesi gün servis etmeye yakın kızgın yağda kızartıp, sıcak servis edin.

Not: Arkadaşım tarifi İkbal Gürpınar’dan almış ve programda acil gelen misafirlere kolaylık olması için böreklerin hazırlandıktan sonra dondurucuda da saklanabileceği ayrıntısı verilmiş.

No comments:

Post a Comment