Monday, August 26, 2013

KIRPIK BÖREK


Evdeki yufkayi tazeyken kullanmazsaniz butunlugu kaybolur, elinize alip ta tepsiye duzgun yek parca halinde yerlestiremez olursunuz. İste bu tarif o yufkalari yeniden genclik gunlerine kavusturacak.

Lezzet sahane. Ben artik yufkalarimi ozellikle bayatlaya birakacagim sanirim:)

Malzemeler:

5 adet yufka

3 yumurta

1 su bardagi yogurt(buyuk bardak = 1 cup kadar= 237 ml)

1 su bardagi sut( buyuk bardak = 1 cup kadar= 237 ml)

1 su bardagi siviyag

1,5 paket kabartma tozu

400 gr beyaz peynir(ezilmis)

Yapilisi:

Yufkalari avuc icibuyuklugu kadar ufak parcalara ayirin.

Diger tarafta kalan tum malzemeleri buyukce bir kabin icinde karistirin. Yufkalari bu karisima atip elinizle harmanlayin. Tepsiye koyup duzlestirin. 180 C dereceli firinda uzeri guzelce kizarana kadar pisirin.

Dilimleyerek servis yapin.

Afiyet olsun


kirpik borek 1


No comments:

Post a Comment