Daha önce baklava yaparken yufkaları tepsiye dizerken fazlalıklarını kesmiştim. Eee tabi bunları ziyan etmek bana yakışmazdı, bende bu kesilen yufka parçalarını tabiri yerindeyse pırtık pırtık yaptık ve bir tabakta aşağıdakileri karıştırıp ;
2 yumurta
½ su bardağı süt
3 kibrit kutusu kadar peynir
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pırtıkları bu karışımın içine atıp karıştırdım. Sonra içini yağladığım fırın kabına koyup üzerine susam ve çörekotu serpip 150 derecede üzeri kızara ve pişene kadar pişirdim.
Aslında börekten çok ekmek gibi oldu ve lezzetli oldu.
Aslında dereotum olsaydı, onuda koyacaktım ama maalesef yoktu.
Sağlıcakla kalın.
NOT: Bu yazıyı daha önce diğer bloğumda 07/12/2007 tarihinde yayınlamıştım.
No comments:
Post a Comment