Saturday, August 24, 2013

Ispanaklı Peynirli Börek


ispanakli peynirli borek 1

Doktorun tavsiyelerinin çoğuna uysamda ''ayakta fazla kalmayın ''kısmına pek uyamıyorum.Cuma gününden aldığım ıspanaklar buzdolabında börek yapılmak için bana bakarlarken, onları çürümeye nasıl terk edebilirdim dimi ?Canım acısada sonucuna değdi akşam güzel mi güzel bir tepsi börek yedik .

Ispanaklı Peynirli Börek

Malzemeler ;


  • 4 adet yufka

  • 1/2 kg.ıspanak

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

  • 1 adet büyük soğan

  • 1,5 tatlı kaşığı salça

  • karabiber ,tuz

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ



Harç için ;



  • 10 çorba kaşığı yoğurt

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 yumurta akı (sarısını ayır üzerine sürülecek )



Üzerine ;



  • çörek otu,

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

  • 1 adet yumurta sarısı



Yapılışı ;



  • Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra genişçe bir tencereye koyup altı kısık olacak şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin.Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ,2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip birlikte kavurun.Salçayı ve baharatlarını da ekleyip biraz kavurduktan sonra altını kapatın.Bir kenera soğumaya bırakın.Soğuyan ıspanakların üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın.

  • Bu arada yufkaların aralarına sürmek için olan harcı hazırlayın.Derin bir kaseye yumurta akı,yoğurt ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.

  • Fırın tepsinizi yağlayın.Birinci yufkayı yanlardan taşacak şekilde serin.Üzerine yoğurtlu harçtan sürün.İkinci yufkayı parçalara ayırarak tepsiye döşeyin.Yufkaların aralarına yoğurtlu harçtan sürmeyi ihmal etmeyin.İkinci yufkayı bitirince iç harcın tamamını yayın.Ve diğer yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin.

  • Yufkalar bitince tepsinin yanlarından sarkan yufka kenarlarını tepsinin üzerine doğru kapatın ve kalan harcın tamamını yayın.

  • Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.Çörek otu ve bir tatlı kaşığı tereyağını tepsinin üzerine paylaştırın.

  • 200 derecelik fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment