Blogların bu çok popüler böreğini geçen Mart ayında Yeşim (Yetur'la Lezzet Kareleri) yayınlamıştı.
Tarif çok hoşuma gittiği için bende Nisan ayında bir kahvaltıda hazırlamış, resimlerini çekmiştim.
Yapım aşaması için Yeşim'in sayfasına yönlendirmeyi düşündüğüm için resimlerini ayrıca çekmemiştim.
Fakat ne yazık ki Yeşim'in blogu Nisan ayından beri yayın yapmıyor, bloguda kapalı olduğu için, hem daha önce verdiği tariflere ulaşamıyoruz, hemde ondan öğrenip, yaptığımız tarifler için sayfasına link veremiyoruz.
Yemek bloglarının en başarılı isimlerinden birisi olan Yeşim'i gerçekten çok merak ediyorum, İnşallah sağlığı yerindedir.
Bende bir ara böreğin bol resimli yapılış aşamasını çektim, yayınlamak bugünleri buldu.
Daha önce midye böreğin menüsünde yer aldığı kahvaltı masamın resimleri burada, ikindi çayı masasını resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler; (12 adet için)
3 adet yufka,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
İç Malzemesi;
1 kase ufalanmış beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ.
Yufkaları tezgahın üzerine serin.
Önce sağdan sola tam ortasından kesin, daha sonra yukarıdan aşağıya yine tam ortasından kesin.
Her bütün yufkadan 4 adet parça çıkacaktır.
Kestiğiniz parçanın üzerine sıvı yağ-süt karışımından sürün.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurta-süt-sıvı yağ karışımını iyice çırpın, böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment