Saturday, August 24, 2013

KIYMALI BOREK


kiymali borek 1

  • 1 paket fillo dough veya 4 adet yufka

  • 2 yumurta

  • 300 ml soda

  • 1 buyuk cay bardagi zeytinyagi IC HARCI:-------

  • ½ kg. kiyma

  • 1 orta boy sogan

  • 2 domates

  • 2 adet biber

  • Karabiber ve tuz Yapilisi:---- 2 yumurta, soda ve zeytinyagi iyice cirpilarak karistirilir. Kiyma once ½ cay bardagi su ile pisilir, icine kup kup dogranan sogan eklenir ve soganlar olene dek, az zeytinyagi eklenerek kavrulur. Daha sonra, kucuk kucuk dogranan biberler ve domatesler ilave edilir. Tuzu ve karabiberi ayarlanir. Iste kiymali borek harcimiz hazir. Daha sonra borek hamuruna gecilir. Fillo dough kutularindan 2 adet rulo cikmaktadir ve bir ruloyu bir katina, arasina hazirlanan harc konulur, diger rulo da ust katina kullanilir. Eger fillo dough ile ya da hazir yufka ile yapililiyorsa her katina bu karisimdan surulur. Bir miktarda en ust katina dokulur ve borek dilimlere kesilerek 170 C de ustu kizarana dek pisirilir. Yanina da sicacik bir cay, afiyet olsun ama kilo olmasin:)



No comments:

Post a Comment