KIYMALI ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER:
5 adet hazır yufka,
1 su bardağı soda,
1 su bardağından 1 parmak aşağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
İÇ HARCI İÇİN:
200gr kıyma,
250 gr ıspanak,
1 adet kuru soğan,
1 kahve kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
tuz,
pul biber
YAPILIŞI:
Ispanaklar sirkeli su ile yıkanır,suyu süzdükten sonra doğranır.Bir tavada2 yemek kaşığı yağ konularak, soğan küçük doğranarak kavrulur,kıyma ilave edilir.Kıyma suyunu salıp çektikten sonra doğradığımız ıspanaklar ilave edilir.Ispanaklara tuz,biber ve salça da eklenerek kısık ateşte tatların birbiri ile karışması için 5 dakika kadar pişirerek ateşten alınır.
Diğer tarafta fırın tepsisi yağlanır.
Verilen malzemeler derin bir kapta karıştırılır.
Yufkalar tepsiye serildikçe bu karışım kepçe ile yufkaların her yerine dökülür.Yufkaların her katında işlem tekrarlanır.Yufkalar yarı olunca arasına tavada hazırladığımız ıspanaklı,kıymalı iç yufkaların her yerine gelecek şekilde dağıtılır.
Üzerine kalan yufkalarda aynı şekilde kapatılarak 200 derece fırında 25 dakika kızartılır.Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment