Monday, August 26, 2013

Rulo Börek



rulo borek 1






Kumru yengemin akşam yemeğinde bizim için hazırladığı tariflerden biri de rulo börekti. Böreğin dışı çıtır, içi su böreği lezzetindeydi. Gelelim tarife...


Malzemeler:


  • 3 adet yufka

  • 1/2 kilo lor

  • 3 adet haşlanmış patates

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1/2 şişe madensuyu

  • Tuz

Üzerine:


  • İstenen baharatlar

  • 2 adet yumurta sarısı

  • susam, çörekotu vs.

Yapılışı:


  • Haşlanmış papatesler ezilir ya da rendelenir, lorla karıştırılır, tuz ve baharatlarla tatlandırılır.

  • Sıvıyağ, yopurt ve soda karıştırılır.

  • Yufka serilir, üzerine önze sıvı karışım daha sonra patatesli lorlu harç yayılır.

  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.

  • Yufkalar rulo olarak sarılır.

  • Buzluğa kaldırılır 2-3 saat bekletilir.

  • Ardından buzdolabına alınır tercihen 1 gece bekletilir.

  • Dilim dilim kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.

  • Üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not:


  • Servise yakın zamanda pişirilip sıcak olarak tüketilmesi daha iyi olur.



No comments:

Post a Comment